onsdag 17 april 2013

Svår och så

Detta blir alltså det stora inlägget om mina favoritdepplåtar och de ska presenteras i kronologisk Rebecca depp ordning:

11 år Du sålde våra hjärtan- Lisa Ekdahl

När jag var elva lyssnade jag nästa enbart på Lisa Ekdahls best of skiva. Jag satt i mitt rum och sjöng, med stor inlevelse. Då var mina signum: långkjol, målade träskor och en virkad väska.

"Du sålde mitt hjärta och allt som var vårt jag undrar än hur du kunde, du sa det var inte svårt. Nej inget smärtar en hjärtlös man, säg vad en man utan hjärta inte kan. Av allt det jag gav har du ingenting kvar, jag ger vad jag har men du ger ingenting tillbaks."
Mycket deppigt och smäktande.


13 år Här kommer lyckan för hundar som oss- Håkan Hellström
När jag var tretton och gick i sjuan så bestämde jag mig för att bli poppare. Det var alltså verkligen ett beslut jag tog, skrev till och med i min dagbok hur jag skulle ändra min stil för att se "rätt" ut. Mycket äkta!

Såhär såg jag ut när jag ville vara poppare.Anledningen till att min poppardröm tändes från första början var Håkan Hellström. Jag lyssnade visserligen på Kent och BD också, men denna Håkansång låg mig nog närmast om hjärtat.
Som ni ser var jag inte ens sådan där hängiven svart och svår panda (som jag ville vara) Utan mer rosa sockervaddsfluff och pärlarmband. Blir lite nostalgisk till detta när jag lyssnar på Håkans nya album.


15 år Don't know when but a day is gonna come- Bright Eyes
Oj så himla mycket jag har lyssnat på Bright eyes!! Kommer ihåg att jag och en kompis lyssnade på Conor i flera timmar och bara diskuterade hur stört bra vi tyckte det var. Älskar fortfarande detta ångestklibbiga, desperata och mörka.
Just denna låt och hela LIFTED skivan är så bra! Lover I don't have to love är också en stor favorit.Vi hade på 2 år lärt oss att vara både svarta och svåra.
 
"
COULD YOU PLEASE START EXPLAINING? 
YOU KNOW, I NEED SOME UNDERSTANDING!!?!?!"
17 år Dumb- Nirvana
"I'm not like them but i can pretend" - Mantrat under hela gymnasiet. Bästa låten att se sur och vara ledsen samtidigt till. Under denna tid av mitt liv (alltså ett år sen) var jag mest kär i Kurt Cobain och Michael Pitt. Finkillarna brukar jag kalla dom.


18 år Detta är nu, kan därför inte bestämma mig för endast 1 låt.Under sommaren var jag röd och svår.

Blues run the game-Jackson C. Frank
"When i'm not drinking, baby,You are on my mind,When i'm not sleeping, honey,When i ain't sleeping, mama,When i'm not sleepingWell you know you'll find me crying."

Sommaren 2012 öppnades en del av mitt hjärta som vurmar för folkmusik-typ? Den här låten brukar jag lyssna på innan jag går och lägger mig. Hörde den första gången under First aid kits sommarprat. Smidigt är dessutom att det finns supermånga bra covers! (Nick Drake typ <3)


Talk show host- Radiohead

Förlåt men fattar inte själv hur stört bra denna låt är! Får klump i magen av perfektion och vill posta den på sociala medier hela tiden. Det gör jag dock inte för ingen bryr sig om att lyssna och denna låt förtjänar respekt.

Rock bottom- Eminem 


"This song is dedicated to all the happy people
All the happy people who have real nice lives
And who have no idea whats it like to be broke as fuck"Sen hände någon lite oväntat, jag blev polare med Eminem/Slim shady och vi började hänga på bussen.
Rock bottom är en bra låt att deppa/vara arg till.


Sådär nu har jag musikdeppat mig igenom 7 år av mitt liv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar