onsdag 14 juni 2017

The Incredibly True Adventures of Two Girls in Love

Idag googlade jag "queer romantic movies" för att hitta någon mysig film i just den kategorin att titta på. Det kan vara svårt att hitta ny och bra film när en redan har sett det mesta i genren och ännu svårare om en inte vill se en film där huvudpersonen blir misshandlad, mår som en pissråtta eller dör i AIDS. Och ännu svårare om en vill se lesbisk film! Frustrerande!!
MEN
Jag sökte:och jag fann:


Otroligt lockande framsida eller hur, alla älskar väl långa långa titlar i poppig färgskala, man blir typ avundsjuk på 90-talet. Att se en 2:a följt av ordet Girls kan dock väcka en något olustig känsla, MEN ni kan vara lugna. Den här filmen är typ bara cute. Den kom ut 1995 och handlar om två tjejer som går på high school och blir kära i varandra och får hantera problem som uppstår i och med att komma ut som lesbisk och genom klasskillnader dem emellan.

Randy Dean (spelas av Laurel Holloman, känd från the L-word) är öppet lesbisk och något av en strulig outsider, skolan går dålig, hon röker på skoltoaletterna, hon lyssnar på gammal musik och hon klär sig konstigt. Hennes familj består av en moster, dennes nuvarande flickvän och ett ex, familjen beskrivs som den typiska lesbiska kärnfamiljen. Randy har ett förhållande med en äldre gift kvinna som inte är oproblematisk.


Wendy (spelas av Maggie Moore) är en av skolans populära tjejer, hon kommer från en välbärgad akademisk familj, lyssnar på opera, läser poesi och är allmänt intellektuell. Hon har precis gjort slut med sin pojkvän och finner kärleken full av besvikelser.
Skådespelarinsatserna är kanske inte det bästa jag sett, men lite b-skådis feeling har också sin charm.
Och huvudrollsinnehavarna har en fin kemi <3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar