måndag 12 juni 2017

OMG SOMMARBLOGG!?!?


Är det på riktigt, händer det i verkligheten. Har jag blivit 23, redan blivit berusad av sommarens ledighet och tagit det stora beslutet att starta upp min blogg efter tre år? Svar ja!
Allmänintresset om hur mitt 10 veckors sommarlov ser ut bedömer jag vara stort.

Så come at me

Bakåt i arkiven här får ni bläddra på egen risk. Det är plakatpolitiskt, det är tonårsklibbigt, men ändå lika mycket jag som jag är idag.

Jag har haft sommarlov sedan den 2 juni, alltså i typ 10 dagar. Detta är vad jag har gjort sedan dess:
 • Skaffat mig en examen och ett jobb som sjuksköterska, jo man tackar ja!
 • Lyssnat på när åskan rullat in över stadion och sett Håkan Hellström halka runt på scenen. 
 • Läst ut 3 böcker.

  Ett litet liv- Hanya Yanagihara
  Handling: en människa som inte haft de bästa förutsättningarna och hans liv och relationer.
  Den här boken är ju typ en decimeter tjock och jag har inte läst hela boken på under 10 dagar, så ni behöver inte känna att jag är nr.1 läshastighets-queen. Boken är känd för att vara hemsk och gråtig och tung och det var den också, som ett jävla slag i magen. Men jag ÄLSKADE den. Efter att ha avslutat sista  sidan låg jag i fosterställning och grät, ställde in mina planer för kvällen och lyssnade på den här låten 5 ggr. (för den är hjärtskärande <///3)


  Allt jag inte minns- Jonas Hassen Khemiri
  Handling: vad var det egentligen som hände med Samuel? Varför gjorde han det?
  Asså, jag läste typ halva boken för 2 år sen, men nu började jag om från början och gav den en ny chans. Ärligt? tyckte den var sådär. Den var coolt skriven med olika tidslinjer i olika stycken, vilket kändes nytt, men varken gillande eller ogillade karaktärerna eller handlingen, den gjorde helt enkelt inte så mycket intryck.

  De kommer att drunkna i sina mödrars tårar- Johannes Anyuru
  Handling: dystopisk framtid, ett terrordåd, ett möte mellan två personer på en rättspsykiatrisk klinik.
  Det som fick mig att vilja läsa denna bok var titeln, och jag är så glad att jag fastnade för den för... okej jag kommer säga det: Det här är en av de bästa böckerna jag har läst. Var tvungen att lägga ifrån mig den ibland och flämta över hur pass bra den var! Språket, karaktärerna, berättandet. Kan inte sluta tänka på den och vill bara tipsa ALLA!
 • Fyllt 23, mmm den åldern känns bra i mig. En knäpp grej är dock att min mamma fick min storebror när hon var 23 och att det känns ljusår från min tillvaro. 

1 kommentar: